Talent & Organization – Thesis Internship

Apply now

This is you

Thinker

You find new ways to solve complex challenges.

Efficient

Regardless the process, you find a way to make it more efficient.

Leader

You are a natural-born leader.

Inventive

You like to find new and better ways to do things.

 • Stage details:
  • Periode: 4 – 6 maanden
  • Uren week: 40
  • Locatie: ITO kantoor, Amsterdam, thuis (flexibel)
  • Start datum: April/mei
 • Geïnteresseerd?  Solliciteer alsjeblieft met je CV en Motivatie brief inclusief een voorkeur voor een onderzoeksonderwerp. Sollicitaties zonder motivatiebrief en/of een voorkeur voor onderzoeksonderwerp worden niet in behandeling genomen. Vragen? Neem gerust contact op met a.a.van.der.linden@accenture.com.

HET WERK 

Jij zult stage lopen binnen het team van Talent & Organization. Binnen deze groep worden er nieuwe inzichten verworven en helpen wij onze klanten op het gebied van Human Potential, Workforce & Skilling, HR Transformation, Business & Change Agility, en Leadership & Culture topics. Als scriptie stagiair in de richting van (Change) Management, HR, Talent Management of Organisatiepsychologie zal je terecht komen in een internationaal opererend bedrijf waar gewerkt wordt aan uitdagingen waar organisaties vandaag de dag te maken mee hebben. 

 • Team: Als scriptie stagiair binnen Accenture Talent & Organization werk je in een team van jonge en gedreven collega’s. In ons diverse en dynamische Talent & Organization team zal jij te maken kunnen hebben met sectoren als communicatie, media, technologie, financiële diensten, gezondheidszorg en overheidsdiensten, producten en middelen en wordt er gewerkt aan projecten op het gebied van verandermanagement, leiderschap en cultuur, organisatiestrategie en -ontwerp, CEO-geleide personeelstransformatie, talentstrategie en -ontwikkeling en HR-transformatie en -levering.
 • Dagelijkse taken: Tijdens het schrijven van je Master thesis zal je wetenschappelijke inzichten en best practices vertalen naar praktische, toepasbare aanbevelingen en creëer je waarde via meetbare resultaten. Op deze manier draag je direct bij aan het succes van onze klanten en van Accenture.
  • Als stagiair heb je de mogelijkheid om je professionele vaardigheden te ontwikkelen. We dagen je uit om workshops te organiseren met relevante klanten op basis van jouw onderzoek door je inzichten te delen en je impact te vergroten, artikelen te schrijven voor Accenture of een ander idee verder te ontwikkelen om jouw onderzoek relevant en praktisch te maken. 
  • Je hebt de mogelijkheid om 1 à 2 dagen per week mee te werken aan 1 van onze vele projecten waarbij je onze consultants ondersteunt in hun werkzaamheden. 
 • Onderzoek: Binnen ons Talent & Organization team zal het jouw rol zijn om nieuwe inzichten op te doen die onze klanten helpen met vraagstukken waar zij tegenaan lopen. We ondersteunen onderzoeksonderwerpen die onder andere aansluiten bij een van de volgende onderwerpen:
  • CEO-Led Workforce Transformation: werkt samen met de C-suite om het doel, duurzaamheid, inclusie en diversiteit, en de effectiviteit van de raad van bestuur vorm te geven.
  • Change Management: versnelt transformatie en ziet de toekomst van werk met intelligentie en menselijk vernuft.
  • Leadership & Culture: herontdekt de manier waarop we leiding geven en samenwerken om het menselijk potentieel te maximaliseren, inclusieve culturen op te bouwen en blijvende verandering te stimuleren.
  • Organization Strategy & Design: herontdekt bedrijven en organisaties om groei te stimuleren via bedrijfsmodellen en organisatieontwerp.
  • Talent Strategy & Development: maakt gebruik van AI en analytics om bekwaam personeel te ontwikkelen dat waarde creëert door en voor mensen.
  • HR Transformation & Delivery: creëert en levert werknemerservaringen, kenmerkende HR-diensten en HR-mogelijkheden.

Binnen al onze stages, bieden wij jou de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, oriënteren, relaties op te bouwen en inzicht te krijgen in hoe het is om als consultant te werken. Als werkgever zullen wij zo flexibel mogelijk zijn om jouw werk evenals academische benodigdheden te ondersteunen, wij helpen je graag met het kickstarten van je carrière. Daarom zijn we tijdens ons recruitment proces geïnteresseerd in jouw motivaties en academische interesses. 

WIE WIJ ZIJN 

Accenture Strategy & Consulting 

Het tempo van verandering zal nooit sneller zijn dan nu - en veel organisaties worstelen met nieuwe concurrentie uit onverwachte hoek. Wat betekent deze ontwikkeling, wat zijn de gevolgen, wat moet ik als bedrijf nu gaan doen om in de toekomst relevant te blijven? 

 

Accenture Strategy & Consulting helpt bedrijven met deze vraagstukken. Jij geeft advies aan senior management - gebaseerd op data, kennis, ervaring en een innovatieve aanpak. Samen met een team van experts uit verschillende industrieën daag je uit en bedenk je oplossingen mét impact voor klanten en de maatschappij: om de disruptie voor te zijn en organisaties toekomstbestending te maken. 

 

Strategy & Consulting is een van de vijf services waaruit one Accenture bestaat – de andere zijn Technology, Operations, Song en Industry X. 

WIE JIJ BENT

 • Je bent bezig met het laatste jaar van jouw WO-Master aan een Nederlandse universiteit, bij voorkeur met een specialisatie in de richting van (Change) Management, HR, Talent Management of Organisatiepsychologie.
 • Je hebt sterkte communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en Engels;
 • Je hebt affiniteit met en de ambitie om jezelf te ontwikkelen op het gebied van Talent & Organization topics, en ambieert een verdere carrière in consulting;
 • Je bent ambitieus, oplossingsgericht en proactief;
 • Je hebt het vermogen om in teamverband creatieve oplossingen te bedenken;
 • Je beschikt over een Europees paspoort;

WAT ER VOOR JOU IN ZIT

Accenture is een wereldwijd bedrijf met een merk en reputatie van wereldklasse. Onze mensen zijn Change Makers en om hen als werkgever te ondersteunen, doen we vijf beloften:

 • Werk flexibel, in een cultuur gebaseerd op vertrouwen.
 • Een mindset gefocussed op duurzamheid en groei
 • Een cultuur waarin Inclusion & Diversity voorop staat en waarbij echt om de mensen gegeven wordt.
 • Adviseer en transformeer onze klanten met technologie.
 • Verbind je met een wereldwijde netwerk van 700.000 collega's.

Deze beloften komen tot uiting in onze uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Loopbaanbegeleiding (en academische ondersteuning) aangeboden door je persoonlijk aangestelde People Lead.
 • Sociale activiteiten zoals vrijdagborrels, sportevenementen en feesten.
 • Unieke kans om de real-life job van een Accenture consultant van binnenuit te ervaren.
 • Onbeperkt leren: toegang tot duizenden gratis cursussen, lessen en workshops.
 • Je bent onderdeel van onze stage community die je de kans geeft om lunchlezingen en klassikale workshops bij te wonen, waardoor je je netwerk binnen Accenture op zal bouwen.

WAT WIJ GELOVEN

Accenture is een werkgever die gelijke kansen biedt. Onze leiders zijn toegewijd aan het bouwen van een beter, sterker en rechtvaardiger bedrijf voor toekomstige generaties om positieve, langdurige verandering te creëren. Inclusie en diversiteit zijn fundamenteel voor onze cultuur en kernwaarden. We zetten ons in voor het creëren van een inclusieve omgeving voor al onze medewerkers. Onze rijke diversiteit maakt ons innovatiever en creatiever, waardoor we onze klanten en onze gemeenschappen beter van dienst kunnen zijn.

Onze positie als partner van veel van 's werelds toonaangevende bedrijven, organisaties en overheden biedt ons zowel een buitengewone kans als een enorme verantwoordelijkheid om een ​​verschil te maken. Duurzaamheid is een van onze grootste verantwoordelijkheden, die we verankeren in alles wat we doen en voor iedereen waarmee we werken.

Accenture zet zich in voor het bieden van gelijke kansen op werk voor iedereen. Laat het ons weten als u aanpassingen nodig heeft om uw deelname aan het wervingsproces mogelijk te maken door een e-mail te sturen naar a.a.van.der.linden@accenture.com. Wij helpen je graag verder.

Apply now

Application process

Finding and applying for an internship can be both exciting as overwhelming - and we believe it is crucial that you know where you stand during your application, and what the next steps are. Our process is short - but thorough - and we'd like to get to know you, and see if we are a great fit.

Apply

Found a fitting internship? Great! Apply by sending in your CV and cover letter and let's get started. Contact our recruiters in case of questions, they are here to help and guide you.

Assessment

Play a set of neuroscience-based games that objectively measures cognitive and personality traits to assess if you match the job. Remember, there is no right or wrong way to play the games - because every trait makes you a great fit for a specific job.

Interview

During the interview, we'd love to get to know you and see if there is a match with our brand and brand values. We will discuss your ambitions, possible thesis, past experiences and tell you all you want to know about the role and Accenture.

Offer

If we are both happy to proceed after the interviews, we'd like to make you an offer to join Accenture. We hope we can welcome you soon as a new colleague!

Onboarding

We'd like to welcome you to Accenture and are excited that you have accepted our job offer and agreed upon your start date. You will meet all the other new joiners and interns and start your career at Accenture!

Let's Connect

Cecilia Dragoi