This is you

Entrepreneurial

You are proactive, entrepreneurial, and service-oriented.

Motivator

You are a motivated and driven person.

Curious

You have an insatiable curiosity for new tech inventions.

Pioneer

Cutting-edge is your comfort zone.

De professionals binnen het Data & AI cluster van Accenture Technology werken samen met onze klanten om allerlei digitale technologieën te implementeren. Hierbij kan je denken aan: Business Intelligence, AI, Big Data, Internet of Things-toepassingen, Data Science, Data Management, Machine Learning en Data Mining. Zet je expertise aan het werk als onderdeel van 's werelds grootste onafhankelijke technologiedienstverlener en leid de weg als trendsetter in jouw vakgebied. We’re ready if you are!

Het Accenture Data & AI cluster bestaat uit vijf groepen:

 • Analytics – Data Warehousing, Visualization

 • Data Delivery – Project Delivery, Agile/Scrum

 • Data Engineering & (Cloud) Platforms – Big Data Engineering, Data Platforms, Architecture

 • Data Management – Data Security/GDPR, Data Migration, Master Data Management, Data Governance, Data Quality

 • AI Engineering – AI, Machine Learning, Neural Networks, Data Science, (Big) Unstructured data

Jouw functie

Binnen Data & AI is het erg belangrijk om bij te blijven met de nieuwste technologieën en laatste ontwikkelingen in de markt. Daarom zijn we op zoek naar stagiaires om onderzoek te doen naar deze onderwerpen en een proof of concept te maken om te laten zien hoe de technische implementatie eruit ziet.

Deze vacature kan worden gezien als “Bring Your Assignment”. Wat denk je dat je kunt bijdragen aan digitale innovatie bij Accenture? Wat denk je dat Accenture nodig heeft om beter te communiceren met klanten en de markt? Hoe kunnen we klanten helpen hun bedrijf om te zetten naar een digitaal bedrijf? Houd er hierbij rekening mee dat de opdracht moet bijdragen aan de ontwikkeling van het Data & AI-cluster en de beschikbare middelen. Bij de opdracht moet je laten zien dat je begrijpt wat voor soort bedrijf Accenture is, wie onze klanten zijn en wat we doen.

Als je op deze vacature solliciteert, stuur ons dan jouw idee van een goede opdracht. Dit zou uit twee delen moeten bestaan:

- Onderzoeksvoorstel. Wat ga je onderzoeken? Wat is de hypothese die je gaat uitdagen? Welk (hypothetisch) zakelijk probleem ga je oplossen? In de meeste gevallen is dit onderdeel gericht op wat je nodig hebt om af te studeren.

- Technische implementatie. Op welke manier ga je jouw onderzoek technisch ondersteunen? Met dit deel laat je zien dat je begrijpt wat het betekent om deel uit te maken van Accenture Technology en ideeën om te zetten in technisch haalbare oplossingen.

Als dit onze interesse wekt, zal dit de basis zijn van je sollicitatie gesprek met een van onze experts. Tijdens het gesprek wordt de opdracht concreter gemaakt.

Om wat extra begeleiding te bieden, hebben we momenteel klanten klaar om de volgende opdrachten te ondersteunen:

Analytics

Onderwerp: Snowflake

Onderzoeksprobleem: We zijn op zoek naar de verschillen (bijv. Kosten, support levels, monitoring, etc.) tussen ETL tools die incombinatie met Snowflake worden gebruikt. Als eindresultaat verwachten we een overzicht van verschillende tools met een duidelijk en onderbouwd overzicht van de voor- en nadelen van elke tool. 

Onderwerp: Frauduleus en bevooroordeeld datagebruik en -verwerking

Onderzoeksprobleem: Bedrijven werken met steeds meer data. Dit komt met risicos zoals oneigenlijk datagebruik en bevooroordeeld datagebruik. Een model moet worden opgezet waarbij het datagebruik of het resultaat van een proces geanalyseerd wordt en daarbij oneigenlijk datagebruik of bevooroordeeld datagebruik gesignaleerd wordt.

Onderwerp: Financial Analytics - Credit Risk Analytics

Onderzoeksprobleem: Het opstellen van een potentieel implemenatieplan voor een Accenture-klant met betrekking tot credit risk analytics. Waarbij de organisatie in staat is om:

1) te kunnen anticiperen op het standaardrisico van bestaande klanten door o.a. in gesprek te gaan met de klant.

2) het wanbetalingsrisico van nieuwe klanten beter te voorspellen en rentetarieven dienovereenkomstig / passend te definiëren.

Data Delivery

Onderwerp: Data & AI Engagement App

Onderzoeksprobleem: We zoeken naar nieuwe manieren om de algehele betrokkenheid en tevredenheid van medewerkers binnen het cluster te vergroten.

Onderwerp: Data visualization approaches

Onderzoeksprobleem: Ga opzoek naar welke datavisualisatietechnologie of -tool moet worden geïmplementeerd, gezien de kenmerken van een project/klant.

Onderwerp: Project Methodologie – opdracht 1

Onderzoeksprobleem: Onderzoek hoe de situationele engineeringmethode kan worden aangepast zodat deze toepasbaar is op agile projecten bij Accenture.

Onderwerp: Project Methodologie – opdracht 2

Onderzoeksprobleem: Onderzoek hoe het niveau van agile expertise binnen Accenture kan worden verhoogd. Welke trainingen zijn er nodig, welke zijn het meest effectief en welke alternatieven zijn er? Niet iedereen kan een officiële training krijgen.

Onderwerp: Project Methodologie – opdracht 3

Onderzoeksprobleem: Het is aan te raden om regelmatig sessies te houden waarin ervaringen en succesverhalen worden gedeeld. Onderzoek theorieën over kennisdeling en wederzijds leren, om dit bij Accenture te optimaliseren.

Onderwerp: Project Methodologie – opdracht 4

Onderzoeksprobleem: Onderzoek welke stappen Accenture moet doorlopen voor het kiezen van de juiste project delivery methodology bij de klant en welke project delivery past het best bij de klant in haar situatie. 

Data Engineering & Platforms

Onderwerp: CI/CD Implementeren

Onderzoeksprobleem: We horen vaak over CI/CD bij onze klanten, projecten. Wat is CI/CD? Hoe werkt het? Wat zijn de kosten? Doe onderzoek naar dit onderwerp en implementeer een CI/CD-pipeline in het datadomein/-omgeving om het concept van CI/CD uit te leggen.

Onderwerp: AWS vs Azure vs GCP 

Onderzoeksprobleem: De adoptie van cloud computing zorgt voor onrust over gegevensbeveiliging en soevereiniteit. Presenteer een vergelijking tussen cloudproviders en geef aan hoe ze  kunnen worden gebruikt bij de acceptatie van cloudservices in sterk gereguleerde bedrijven (bijv. Banken).

Onderwerp: Azure datastores vergelijken 

Onderzoeksprobleem: Er zijn veel soorten opslag. Wanneer moet je wat gebruiken? Onderdeel van de opdracht is het bouwen van een applicatie die de sterktes en zwaktes voor sommige datastores laat zien/bewijzen.

Onderwerp: Journey to cloud 

Onderzoeksprobleem: Veel organisaties worstelen met het beslissen hoe ze naar de cloud moeten gaan en hoe ze kunnen profiteren van de cloud (rebuild? Lift and shift?). Onderzoek dit process en de mogelijke aanpak.

Data Management

Onderwerp: Data Governance/Data Quality 

Onderzoeksprobleem: Onderzoek hoe datakwaliteit kan worden gemeten en hoe de datakwaliteit kan worden verbeterd door gebruik te maken van een data governance-strategie. Ontwikkel een conceptueel kader of strategie voor het meten van data governance aan de hand van datakwaliteit binnen de bedrijfsomgeving.

Onderwerp: Data Security/ Data Migration 

Onderzoeksprobleem: Onderzoek technieken voor vertrouwelijkheid van gegevens voor een cloudgebaseerde omgeving en welke praktijken het beste passen bij welk type cloudgebaseerde omgeving.

Onderwerp: Data Migration

Onderzoeksprobleem: Onderzoek de vereisten van een migratie van on-premise naar cloud. Identificeer belangrijke impactgebieden, bestaande use-cases, specificeer domeinspecifieke problemen, vergelijk tools, etc.

Onderwerp: Data Governance 

Onderzoeksprobleem: Onderzoek welke use-cases het beste van toepassing zijn voor het gebruik van azure Purview met betrekking tot data governance-processen binnen organisaties.

Engineering for AI:
Onderwerp: Herkennen van afwijkingen met Computer Vision
Onderzoeksprobleem: Het herkennen van afwijkingen in infrastructuur d.m.v. AI. Hierin is het zaak om bijvoorbeeld schade of afwijkingen te herkennen aan bijvoorbeeld gebouwen, windturbines of bruggen d.m.v. Computer Vision.

Onderwerp: Machine Learning opdracht 1
Onderzoeksprobleem: Het creëren van zelflerende test tools om zo het testen efficiënter te maken en te verifiëren dat het systeem correct werkt. Dit bespaart tijd en is minder foutgevoelig. Hoe kunnen we dit bereiken en wat kan wel en wat kan niet? (Machine Learning)

Onderwerp: Machine Learning opdracht 2
Onderzoeksprobleem: Tegenwoordig werken we steeds meer vanuit huis, dus we nemen hierbij ook meer deel aan digitale events. Hierbij is het interessant om d.m.v. Machine Learning de gemoedstoestand van personen te detecteren om erachter te komen of bijvoorbeeld collega’s het event interessant vinden of niet. Deze data kunnen we gebruiken om toekomstige events interessanter te maken voor collega’s. Het model dient eerst gedraaid te worden op een lokale machine. De data moet daarna geanonimiseerd worden voordat het verstuurd wordt (Privacy by design solution).

Onderwerp: Event herkenning
Onderzoeksprobleem: Het detecteren/voorspellen van ongelukken op bepaalde wegen om de weg veiliger te maken. Ook als er een ongeluk plaatsvindt de nodige hulpdiensten automatisch in te schakelen om sneller in actie te kunnen komen.

Onderwerp: Voorspelling in een applicatie
Onderzoeksprobleem: Het voorspellen van downtime of problemen binnen een applicatie, zodat de applicatie ook automatisch opgeschaald en afgeschaald kan worden. Welke technieken kunnen hiervoor gebruikt worden en hoe kunnen we dit aanpakken?

Onderwerp: SMART Facilities
Onderzoeksprobleem: Om de gebouwen van Accenture op een optimale manier in te zetten is het nodig om een overzicht te krijgen van het gebruik van deze kantoren. Middels sensoren en slimme technologien creeer je een live overzicht van de bezetting. Eventueel kan hier door middel van AI of Visualizations leuke dingen mee doen.

Onderwerp: Social Media Talentscout
Onderzoeksprobleem: Social Media is heel belangrijk voor Accenture, onder andere het bekijken welk talent er allemaal in Nederland aanwezig is. Binnen je stageopdracht zal je kijken naar de mogelijkheden om geautomatiseerd Social Media in de gaten te houden en op basis van selectiecriteria potentiële toekomstige collega’s te filteren.

Jouw team
Accenture Technology maakt gebruik van design thinking, branche-inzichten en de nieuwste digitale methodologieën om klanten te helpen bij het innoveren, groeien en verbeteren van hun bedrijf. Onze expertise, capaciteiten en ervaring betekenen dat onze klanten (waaronder enkele van de grootste merken ter wereld) erop vertrouwen dat wij de juiste oplossingen voor hun behoeften vinden.

Samen met onze getalenteerde internationale collega's richten we ons op het verbinden van de behoeften van bedrijven met de nieuwe mogelijkheden die technologische vooruitgang met zich meebrengt. Want daar liggen de echte uitdagingen: dingen bedenken en testen die nog nooit eerder zijn uitgeprobeerd, nieuwe applicaties gereed maken voor uitrol en uiteindelijk klanten begeleiden bij het selecteren en implementeren van de juiste technologieën om hun bedrijf te transformeren.

Jouw achtergrond

 • Laatstejaars bachelor- of masterstudent IT, Business IT of aanverwante studies

 • Vloeiend in Nederlands en Engels

 • Proactief, leergierig en in staat complexe vraagstukken op te lossen

 • In staat om zelfstandig te werken

 • Beschikbaar voor 5-6 maanden voor 40 uur per week

 • Kunnen werken vanuit kantoor Amsterdam (tijdens de COVID-19 pandemie vanuit huis)

Ons aanbod
Accenture is een geweldige plek om te werken - en te blijven leren. Door bij ons te komen, word je onderdeel van een wereldwijd bedrijf met een merk en reputatie van wereldklasse. Naast het werk dat we voor onze klanten doen, zijn we erg trots op onze levendige, diverse werkcultuur: we geloven in openheid en eerlijkheid, rechtvaardigheid en gelijkheid, gezond verstand en realisme. We willen de echte jij leren kennen en je helpen te ontdekken en groeien - waar je ook goed in bent. Je hebt dus altijd veel leermogelijkheden (formeel en informeel) om je rolspecifieke vaardigheden en expertise te verbeteren.
Naast onze spraakmakende, uitdagende projecten en onze goed begeleide werkomgeving, bieden we uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder:


• Een vergoeding en een laptop
• Reiskostenvergoeding
• Begeleiding door een team van ervaren consultants
• Een actieve interne community

Geïnteresseerd?
Ben jij klaar voor een stage bij Accenture waar je jezelf kunt zijn en je jouw opdracht kan uitvoeren? Meld je aan met je cv en motivatie en maak het verschil.


 

Apply now

Application process

Finding and applying for an internship can be both exciting as overwhelming - and we believe it is crucial that you know where you stand during your application, and what the next steps are. Our process is short - but thorough - and we'd like to get to know you, and see if we are a great fit.

Apply

Found a fitting internship? Great! Apply by sending in your CV and cover letter and let's get started. Contact our recruiters in case of questions, they are here to help and guide you.

Assessment

Play a set of neuroscience-based games that objectively measures cognitive and personality traits to assess if you match the job. Remember, there is no right or wrong way to play the games - because every trait makes you a great fit for a specific job.

Interview

During the interview, we'd love to get to know you and see if there is a match with our brand and brand values. We will discuss your ambitions, possible thesis, past experiences and tell you all you want to know about the role and Accenture.

Offer

If we are both happy to proceed after the interviews, we'd like to make you an offer to join Accenture. We hope we can welcome you soon as a new colleague!

Onboarding

We'd like to welcome you to Accenture and are excited that you have accepted our job offer and agreed upon your start date. You will meet all the other new joiners and interns and start your career at Accenture!

Let's Connect

Maria-Adriana Dincu

Stage recruiter Technology