This is you

Entrepreneurial

You are proactive, entrepreneurial, and service-oriented.

Motivator

You are a motivated and driven person.

Curious

You have an insatiable curiosity for new tech inventions.

Pioneer

Cutting-edge is your comfort zone.

De professionals binnen het Data & AI cluster van Accenture Technology werken samen met onze klanten om allerlei digitale technologieën te implementeren. Hierbij kan je denken aan: Business Intelligence, AI, Big Data, Internet of Things-toepassingen, Data Science, Data Management, Machine Learning en Data Mining. Zet je expertise aan het werk als onderdeel van 's werelds grootste onafhankelijke technologiedienstverlener en leid de weg als trendsetter in jouw vakgebied. We’re ready if you are!

Het Accenture Data & AI cluster bestaat uit vijf groepen:

 • Analytics – Data Warehousing, Visualization

 • Data Delivery – Project Delivery, Agile/Scrum

 • Data Engineering & (Cloud) Platforms – Big Data Engineering, Data Platforms, Architecture

 • Data Management – Data Security/GDPR, Data Migration, Master Data Management, Data Governance, Data Quality

 • AI Engineering – AI, Machine Learning, Neural Networks, Data Science, (Big) Unstructured data

Jouw functie

Binnen Data & AI is het erg belangrijk om bij te blijven met de nieuwste technologieën en laatste ontwikkelingen in de markt. Daarom zijn we op zoek naar stagiaires om onderzoek te doen naar deze onderwerpen en een proof of concept te maken om te laten zien hoe de technische implementatie eruit ziet.

Deze vacature kan worden gezien als “Bring Your Assignment”. Wat denk je dat je kunt bijdragen aan digitale innovatie bij Accenture? Wat denk je dat Accenture nodig heeft om beter te communiceren met klanten en de markt? Hoe kunnen we klanten helpen hun bedrijf om te zetten naar een digitaal bedrijf? Houd er hierbij rekening mee dat de opdracht moet bijdragen aan de ontwikkeling van het Data & AI-cluster en de beschikbare middelen. Bij de opdracht moet je laten zien dat je begrijpt wat voor soort bedrijf Accenture is, wie onze klanten zijn en wat we doen.

Als je op deze vacature solliciteert, stuur ons dan jouw idee van een goede opdracht. Dit zou uit twee delen moeten bestaan:

• Onderzoeksvoorstel. Wat ga je onderzoeken? Wat is de hypothese die je gaat uitdagen? Welk (hypothetisch) zakelijk probleem ga je oplossen? In de meeste gevallen is dit onderdeel gericht op wat je nodig hebt om af te studeren.

• Technische implementatie. Op welke manier ga je jouw onderzoek technisch ondersteunen? Met dit deel laat je zien dat je begrijpt wat het betekent om deel uit te maken van Accenture Technology en ideeën om te zetten in technisch haalbare oplossingen.

Als dit onze interesse wekt, zal dit de basis zijn van je sollicitatie gesprek met een van onze experts. Tijdens het gesprek wordt de opdracht concreter gemaakt.

Om wat extra begeleiding te bieden, hebben we momenteel klanten klaar om de volgende opdrachten te ondersteunen:

Analytics 

Onderwerp: Financial Analytics – Credit Risk Analytics
Onderzoeksprobleem: Het opstellen van een potentieel implemenatieplan voor een Accenture-klant met betrekking tot credit risk analytics. Waarbij de organisatie in staat is om:

1) te kunnen anticiperen op het standaardrisico van bestaande klanten door o.a. in gesprek te gaan met de klant.

2) het wanbetalingsrisico van nieuwe klanten beter te voorspellen en rentetarieven dienovereenkomstig / passend te definiëren.

Data Delivery:

Onderwerp: Data & AI Engagement App
Onderzoeksprobleem: De huidige engagement-app is beperkt tot 4 basisfuncties. Er zijn nieuwe manieren nodig om de algehele betrokkenheid en tevredenheid van medewerkers binnen het cluster te vergroten.

Onderwerp: Project Delivery methodologieënOnderzoeksprobleem: Momenteel zijn er veel Project Delivery methodologieën op de markt en is het moeilijk om er een te selecteren op basis van een specifieke situatie. Welke Project Delivery methodologieen moet er worden geselecteerd voor een data-driven program, afhankelijk van het type (new product development, decommissioning/end-of-life , dev only, ops only etc.)?

Onderwerp: Data visualization approaches 
Onderzoeksprobleem: Welke datavisualisatietechnologie of -tool moet worden geïmplementeerd, gezien de kenmerken van het project / de klant? 

Data Engineering & Cloud Platforms:

Onderwerp: Implement CI/CD 
Onderzoeksprobleem: We horen vaak over CI/CD bij onze klanten. Wat is CI/CD? Hoe werkt het? Wat is er nodig (kosten)? Wat zijn de voordelen?

Onderwerp: AWS vs Azure vs GCP 
Onderzoeksprobleem: De adoptie van cloud computing is snel een belangrijke drijvende kracht geworden voor onze klanten. Daarmee zijn er zorgen over gegevensbeveiliging en soevereiniteit. Presenteer een vergelijking tussen AWS, Azure, GCP en geef aan hoe deze cloudproviders kunnen worden gebruikt bij de acceptatie van clouddiensten in sterk gereguleerde bedrijven.

Data Management:

Onderwerp: Data Quality
Onderzoeksprobleem: Verschillende gegevenskwaliteitsitems onderzoeken over markten (nutsbedrijven, banken enz.), domeinen (klantgegevens / adresgegevens enz.), projecten (ETL-migratie / BI / MDM enz.)

Onderwerp: Data Migration 
Onderzoeksprobleem: De vereisten van een migratie van on-premise naar cloud onderzoeken (identificeer belangrijke impactgebieden, analyseer bestaande use-cases, specificeer domeinspecifieke problemen, vergelijk tools, enz.)

Engineering for AI:

Onderwerp: SMART Facilities

Onderzoeksprobleem: Om de gebouwen van Accenture op een optimale manier in te zetten is het nodig om een overzicht te krijgen van het gebruik van deze kantoren. Middels sensoren en slimme technologien creeer je een live overzicht van de bezetting. Eventueel kan hier door middel van AI of Visualizations leuke dingen mee doen.

Onderwerp: Streaming video object detection (AI)

Onderzoeksprobleem: In de huidige maatschappij wordt gigantisch veel streaming content gegenereerd, door middel van AI technologien ga jij deze content analyseren om zo de mogelijkheden van de verschillende object detection/recognition technologien te vergelijken.

Onderwerp: Social Media Talentscout

Onderzoeksprobleem: Social Media is heel belangrijk voor Accenture, onder andere het bekijken welk talent er allemaal in Nederland aanwezig is. Binnen je stageopdracht zal je kijken naar de mogelijkheden om geautomatiseerd Social Media in de gaten te houden en op basis van selectiecriteria potentiële toekomstige collega’s te filteren.

Jouw team
Accenture Technology maakt gebruik van design thinking, branche-inzichten en de nieuwste digitale methodologieën om klanten te helpen bij het innoveren, groeien en verbeteren van hun bedrijf. Onze expertise, capaciteiten en ervaring betekenen dat onze klanten (waaronder enkele van de grootste merken ter wereld) erop vertrouwen dat wij de juiste oplossingen voor hun behoeften vinden.

Samen met onze getalenteerde internationale collega's richten we ons op het verbinden van de behoeften van bedrijven met de nieuwe mogelijkheden die technologische vooruitgang met zich meebrengt. Want daar liggen de echte uitdagingen: dingen bedenken en testen die nog nooit eerder zijn uitgeprobeerd, nieuwe applicaties gereed maken voor uitrol en uiteindelijk klanten begeleiden bij het selecteren en implementeren van de juiste technologieën om hun bedrijf te transformeren.

Jouw achtergrond

 • Laatstejaars bachelor- of masterstudent IT, Business IT of aanverwante studies

 • Vloeiend in Nederlands en Engels

 • Proactief, leergierig en in staat complexe vraagstukken op te lossen

 • In staat om zelfstandig te werken

 • Beschikbaar voor 5-6 maanden voor 40 uur per week

 • Kunnen werken vanuit kantoor Utrecht (tijdens de COVID-19 pandemie vanuit huis)

Ons aanbod
Accenture is een geweldige plek om te werken - en te blijven leren. Door bij ons te komen, word je onderdeel van een wereldwijd bedrijf met een merk en reputatie van wereldklasse. Naast het werk dat we voor onze klanten doen, zijn we erg trots op onze levendige, diverse werkcultuur: we geloven in openheid en eerlijkheid, rechtvaardigheid en gelijkheid, gezond verstand en realisme. We willen de echte jij leren kennen en je helpen te ontdekken en groeien - waar je ook goed in bent. Je hebt dus altijd veel leermogelijkheden (formeel en informeel) om je rolspecifieke vaardigheden en expertise te verbeteren.
Naast onze spraakmakende, uitdagende projecten en onze goed begeleide werkomgeving, bieden we uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder:


• Een vergoeding en een laptop
• Reiskostenvergoeding
• Begeleiding door een team van ervaren consultants
• Een actieve interne community

Geïnteresseerd?
Ben jij klaar voor een stage bij Accenture waar je jezelf kunt zijn en je jouw opdracht kan uitvoeren? Meld je aan met je cv en motivatie en maak het verschil.


Heb je nog vragen? Neem dan contact op met mij via severine.de.zwaan@accenture.com

Application process

Finding and applying for an internship can be both exciting as overwhelming - and we believe it is crucial that you know where you stand during your application, and what the next steps are. Our process is short - but thorough - and we'd like to get to know you, and see if we are a great fit.

Apply

Found a fitting internship? Great! Apply by sending in your CV and cover letter and let's get started. Contact our recruiters in case of questions, they are here to help and guide you.

Assessment

Play a set of neuroscience-based games that objectively measures cognitive and personality traits to assess if you match the job. Remember, there is no right or wrong way to play the games - because every trait makes you a great fit for a specific job.

Interview

During the interview, we'd love to get to know you and see if there is a match with our brand and brand values. We will discuss your ambitions, possible thesis, past experiences and tell you all you want to know about the role and Accenture.

Offer

If we are both happy to proceed after the interviews, we'd like to make you an offer to join Accenture. We hope we can welcome you soon as a new colleague!

Onboarding

We'd like to welcome you to Accenture and are excited that you have accepted our job offer and agreed upon your start date. You will meet all the other new joiners and interns and start your career at Accenture!

Application process

Applying for jobs can be both exciting as overwhelming - and we believe it is crucial that you know where you stand during your application, and what the next steps are. Our process is short - but thorough - and we'd like to get to know you, and see if we are a great fit.

Apply

Found a fitting vacancy or role or want to pitch and propose your own ideas for an assignment? Great! Apply by uploading your CV and cover letter to start the process.

Assessment

Play a set of neuroscience-based games that objectively measures cognitive and personality traits to assess if you match the job. Remember, there is no right or wrong way to play the games - because every trait makes you a great fit for a specific job.

First interview

During the interview, we'd love to get to know you and see if there is a match with our brand and brand values. We will discuss your ambitions and past experiences and tell you all you want to know about the role and Accenture.

Second interview

In the second interview, our senior management would love to get to know you. We will continue to discuss your ambitions, past experiences and we can answer any question you have about the position and work at Accenture.

Offer

If we are both happy to proceed after the interviews, we'd like to make you an offer to join Accenture. We hope we can welcome you soon as a new colleague!

Onboarding

We'd like to welcome you to Accenture and are excited that you have accepted our job offer and agreed upon your start date. You will meet all the new joiners and start your career at Accenture.

Apply now

Let's Connect

Severine de Zwaan

Hi, my name is AVA.
How can I help you today?