Compliance Officer

 • 13th month pay & Holiday allowance
 • Bonus Program
 • 26 holidays
 • Training & Learning opportunities
 • Laptop & Smartphone
 • 32-40 hours p.w.
Apply now

Kom werken bij Accenture en sluit je aan bij een bedrijf dat toonaangevende organisaties en gemeenschappen transformeert. De enorme schaal van onze capaciteiten en klantbetrokkenheid en de manier waarop we samenwerken, opereren en waarde leveren, biedt een bijzondere mogelijkheid om te groeien en jezelf verder te ontwikkelen. Kies Accenture en maak het leveren van innovatief werk een onderdeel van jouw uitzonderlijk carrière.

Your Job

Je bent verantwoordelijk voor het correct doorlopen van het juridische offboarding traject. Dit doe je door een dossier samen te stellen bestaande uit diverse adviezen van de betrokken tweedelijnspartijen en het risico-inschattingsformulier van een analyse. Je beoordeelt of het dossier en andere documenten inhoudelijk voldoen aan de juiste eisen, voert eventuele aanpassingen door, informeert de betrokken externe partijen over ontbrekende of onjuiste documenten en vult ontbrekende informatie aan. Je analyseert de ingediende casuïstiek en beoordeelt of het principe van het contradictoire proces is nageleefd en je gaat na of de klant de mogelijkheid heeft gehad om zijn/haar gedrag toe te lichten.

Op basis van de ingevulde documentatie formuleer je de offboarding strategie, op basis van juridische gronden en soms commerciële overwegingen.

Je team zal nauw samenwerken om de dossiers compleet te maken, zodat aan alle wettelijke vereisten wordt voldaan om het klantbeëindigingsproces te starten. Als executeur ben je verantwoordelijk voor de volledige afwikkeling van het dossier. Houd rekening met het klantbelang en mogelijke risico's voor de bank. Je stelt zorg boven snelheid in de dienstverlening aan de klant. Van alle medewerkers wordt verwacht dat zij bijdragen aan het onderhoud en de verbetering van de KYC-processen en -tools.

Je kunt klantrelaties aangaan waarbij je oog hebt voor de belangen van alle betrokkenen. Je doel is om een relatie op een solide maar efficiënte manier te beëindigen. Zeker op momenten dat de communicatie met een relatie moeizaam verloopt, straal je rust en professionaliteit uit.

Your background

 • Minimaal een afgeronde universitaire opleiding met een voorkeur voor een juridische, fiscale, financiële of bancaire achtergrond;
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een commerciële zakelijke omgeving;
 • Diepgaande kennis van zakelijke producten, van de relevante wet- en regelgeving en diepgaande kennis van het opbouwen van een correct KYC/CDD-bestand;
 • Kan het team en de manager inhoudelijk 'uitdagen' als het gaat om inhoudelijke verbeteringen;
 • Kennis van klantbehoeften, economische en marktontwikkelingen, algemene zakelijke verkoopprocessen, managementinformatie en veranderingsprocessen;
 • Kennis van risicoanalyse, risicomanagement (zoals krediet-, markt-, compliance-, reputatierisico's) en fiscale en juridische concepten;
 • Kennis op het gebied van KYC en CDD (client due diligence);
 • Kennis van relevante (internationale) wet- en regelgeving;
 • Kennis van complexe fiscale en organisatiestructuren;
 • Kennis van en ervaring met het opbouwen van een correct en volledig (reconstrueerbaar en reproduceerbaar) klantenbestand om de klantrelatie te kunnen beëindigen.

Our offer

Accenture is een geweldige plek om te werken en jezelf te ontwikkelen. Kies je voor Accenture, dan word je een schakel in een bedrijf op wereldniveau. Door de vele samenwerkingsverbanden en relaties met klanten zijn wij trots op onze levendige en diverse bedrijfscultuur. Wij staan voor een agile aanpak, end-to-end services en een realistische mindset. Wij willen de echte "jij" leren kenen en je verder helpen met je professionele en persoonlijke ontwikkeling, waar je interesse ook maar ligt. Je doorloopt gedurende je carrière bij ons meerdere leertrajecten (formeel en informeel) om je vaardigheden en expertise binnen je rol uit te breiden. 

Naast onze opportunistische wekomgeving en de meest uiteenlopende projecten, bieden wij jou ook nog het volgende:

 • Een flexibele vervoersregeling die bij jepersoonlijke situatie past
 • Een onkostenvergoeding
 • Korting op Accenture aandelen

Interested?

Ben jij klaar voor een carrière bij Accenture waarmee je jezelf kunt zijn en iets kan doen waar je echt van houdt? Meld je aan en maak het verschil.

Vragen? Neem contact op met Tim Boerakker, via t.boerakker@accenture.com

Apply now

Application process

We believe it is crucial that you know where you stand during your application, and what the next steps are. Our process is short - but thorough - and we'd like to get to know you, and see if we are a great fit. Please connect with our recruiters in case of questions.

Apply

Found a fitting vacancy or role? Great! Apply by sending in your CV and cover letter and let's get started. Contact our recruiters in case of questions, they are here to help and guide you.

First Interview

During the interview, we'd love to get to know you and see if there is a match with our brand and brand values. We will discuss your ambitions and past experiences and tell you all you want to know about the role.

Second Interview

In the second interview, our senior management would love to get to know you. We will continue to discuss your ambitions, past experiences and we can answer any question you have about the position and work at Accenture.

Offer

If we are all happy to proceed after the interviews, we'd like to make you an offer to join Accenture. We hope we can welcome you soon as a new colleague!

Onboarding

We'd like to welcome you to Accenture and are excited that you have accepted our job offer and agreed upon your start date. You will meet all the other new joiners and continue your career at Accenture.

Let's Connect

Tim Boerakker

Senior Recruiter a.i.

Hi, my name is AVA.
How can I help you today?