Applied Intelligence Internship

Apply now

This is you

Thinker

You find new ways to solve complex challenges.

Efficient

Regardless the process, you find a way to make it more efficient.

Leader

You are a natural-born leader.

Inventive

You like to find new and better ways to do things.

Ontregel de manier waarop de wereld werkt door je vaardigheden in te zetten om klanten te transformeren in de digitale bedrijven van morgen. Laat je talent de vrije loop en breng bedrijven dichter bij de mensen die ze bedienen via geavanceerde digitale oplossingen die jij ontwikkelt. Laat jouw digitale stempel achter op de wereld.

Ben je op zoek naar een stage waarin je een actieve rol speelt in het formuleren van een duidelijke visie op de nieuwste digitale ontwikkelingen? Wil je je afstudeeronderzoek doen over een onderwerp dat direct relevant is voor de klanten van Accenture? Accenture biedt een fulltime afstudeerstage voor minimaal vijf maanden op ons kantoor in Amsterdam. Als je al een onderzoeksvraag of -gebied in gedachten hebt, aarzel dan niet om dat met ons te delen!

Jouw rol

Stage lopen binnen ons Applied Intelligence-team betekent dat we samen met jou de opzet van de stage bepalen. Dus, aan welke onderwerpen zou je kunnen denken als je binnen onze groep solliciteert? We zijn geïnteresseerd in het verkennen van nieuwe technologieën/innovaties voor Data Management, Data science en Data Engineering.

De mogelijkheden zijn eindeloos en we brainstormen graag samen met jou om een onderwerp te vinden dat het beste bij jouw interesses past.

Dus, hoe ziet een "dag in het leven van een Applied Intelligence stagiair" eruit? Hoewel we verwachten dat je zelfstandig bent en initiatief neemt in het vormgeven van je dagelijkse activiteiten, zullen deze het volgende omvatten:

 • In het geval van een afstudeerstage: het schrijven van je scriptie op ons kantoor. Je hebt toegang tot alle Accenture bronnen die je kunt gebruiken voor achtergrondinformatie, maar ook de mogelijkheid om te praten met onze collega's die graag met je in gesprek gaan over de onderwerpen van je scriptie
 • Meer leren over onderwerpen waarin je geïnteresseerd bent via ons Learning Portal of het volgen van een cursus
 • Het verkennen van interessante projecten bij onze klanten door middel van referenties op eerdere projecten, of het deels meewerken aan momenteel lopende projecten.
 • Het uitbreiden van je netwerk door het bijwonen van teamvergaderingen en evenementen, evenals de maandelijkse Stagevergaderingen

Aan het eind van je stage presenteer je het resultaat van je scriptie, of de ervaring die je hebt opgedaan tijdens je werkstage op een van onze teambijeenkomsten.

Wat de volgende stappen na je stage betreft, beschouwen wij een stage als de ideale gelegenheid om te kijken of er van beide kanten een match is voor een vaste functie na je afstuderen. Zoals een van onze Junior Consultants zegt: "Ik ben ruim 2 jaar geleden begonnen met mijn afstudeerstage bij Accenture en ben direct na mijn afstuderen in een vaste functie begonnen. Voor mij was het een leuke manier om mijn scriptie te schrijven en tegelijkertijd in contact te komen met verschillende klanten en te zien wat voor werk Accenture doet, maar ook om het water te testen om te zien of ik graag voor dit bedrijf zou willen werken!"

Over Accenture Strategie & Consulting

Bij Accenture Strategie & Consulting zetten we ons dagelijks in om organisaties te transformeren met behulp van expertise, kennis, technologie en innovatieve ideeën. Samen met 's werelds meest toonaangevende bedrijven en getalenteerde (internationale) collega's gaan we de uitdaging aan om creatieve en innovatieve oplossingen te ontwikkelen en te implementeren met behulp van de nieuwste technologie

Jouw achtergrond

 • Je bent bijna klaar met je studie aan de universiteit en bent op zoek naar werkervaring binnen je interessegebied met doorgroeimogelijkheden in de toekomst.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit en/of ervaring met trends en ontwikkelingen op het gebied van data(science), informatica of business analytics.
 • Je bent een teamspeler met uitstekende communicatieve vaardigheden; je bent professioneel en nauwkeurig.
 • Je spreekt vloeiend Engels en (bij voorkeur ook) Nederlands; zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je werkt zelfstandig en hebt een hands-on mentaliteit; je bent creatief en neemt verantwoordelijkheid.

Wat biedt Accenture jou?

Je krijgt begeleiding van professionals in een dynamische, leuke en comfortabele werkomgeving. Je krijgt een persoonlijke begeleider (ervaren consultant om ideeën over je werk en je carrièredoelen te bespreken en te delen) en een buddy. Je doet werkervaring op binnen een groot internationaal adviesbureau, en doet ervaring op door actief deel te nemen binnen het Accenture Strategy & Consulting Applied Intelligence team. Samen met alle Applied Intelligence stagiaires, begeleiders en buddy's maak je deel uit van de Talent Factory community met maandelijkse feedbacksessies, activiteiten en trainingen. Tot slot ontvang je ook een stagevergoeding (€) en een laptop.

Extra informatie

 • Periode: Minimum van 4 maanden
 • Uren per week: 32-40
 • Locatie: Amsterdam/Thuis (Flexibel)
 • Start datum: Flexibel
 • Opleidingsniveau: Academische Master

Ben jij geïnteresseerd?

Ben jij er klaar voor om als (afstudeer)stagiair aan de slag te gaan bij Accenture Strategy & Consulting en de wereld om je heen te veranderen? Solliciteer online of stuur je cv en motivatiebrief naar stages@accenture.com.

Apply now

Application process

Finding and applying for an internship can be both exciting as overwhelming - and we believe it is crucial that you know where you stand during your application, and what the next steps are. Our process is short - but thorough - and we'd like to get to know you, and see if we are a great fit.

Apply

Found a fitting internship? Great! Apply by sending in your CV and cover letter and let's get started. Contact our recruiters in case of questions, they are here to help and guide you.

Assessment

Play a set of neuroscience-based games that objectively measures cognitive and personality traits to assess if you match the job. Remember, there is no right or wrong way to play the games - because every trait makes you a great fit for a specific job.

Interview

During the interview, we'd love to get to know you and see if there is a match with our brand and brand values. We will discuss your ambitions, possible thesis, past experiences and tell you all you want to know about the role and Accenture.

Offer

If we are both happy to proceed after the interviews, we'd like to make you an offer to join Accenture. We hope we can welcome you soon as a new colleague!

Onboarding

We'd like to welcome you to Accenture and are excited that you have accepted our job offer and agreed upon your start date. You will meet all the other new joiners and interns and start your career at Accenture!

Let's Connect

Esmee van Heesewijk

Recruitment Associate

Hi, my name is AVA.
How can I help you today?